Hyppige spørgsmål
Hvad koster behandlingen?
Vores priser følger de overenskomstaftalte takster for fysioterapi, hvis du har en lægehenvisning.
Behandling uden lægehenvisning er også mulig, så betaler du det fulde honorar.
Vi har desuden nogle tillægsydelser som sygesikringen ikke giver tilskud til. Du kan læse mere under vores Priser.
Hvad kan du forvente ved at komme til fysioterapeut-behandling?
Behandling hos fysioterapeut kan være mange ting, – det kan være f.eks øvelser, bløddelsbehandling, apparaturbehandling og træning og ofte i en kombination. Behandleren vurderer hvilken type behandling der er den rigtige for dig og lægger et behandlingsmål i samråd med dig. Du og din behandler skal være enige om hvilken behandling der skal foregå inden behandlingen kan iværksættes. Hvis du i forvejen går hos en anden behandler fx kiropraktor, zoneterapeut for samme problem eller modtager behandling hos din egen læge går vi gerne i dialog med dine behandlere så vi sikrer, at vi ikke gentager noget der allerede er forsøgt eller så vi sammen kan hjælpe dig videre.
Kommer jeg altid ind til den samme?
Som udgangspunkt JA, – hvis du ønsker det kommer du altid ind til den samme. Hvis din behandler ikke er ledig den dag du ønsker behandling bliver du tilbudt en anden behandler, men det oplyser vi dig om, så du kan vælge fra hvis du ønsker det. Vi spørger også hinanden om råd så vi sikrer dig den optimale behandling. Vi har fælles journal system, det sikrer dig den bedste behandling. Alle behandlere har tavshedspligt.
Gør det ondt?
Mange, der henvender sig til klinikken første gang har eller har oplevet store smerter i led og muskler. Det kan godt gøre ondt at få behandling, når man i forvejen har mange smerter, men de fleste oplever det godt og betryggende, at der bliver arbejdet med problemet, og ofte mærker man lindringen hurtigt.
Hvor langt er et behandlings forløb?
Det er selvfølgelig forskelligt og afhængigt af mange faktorer. Hvor længe skaden har været der, hvor kraftig skaden er, hvor god grundformen er og andre faktorer som træning og rygning er også meget vigtige for, hvor god man er til at hele og komme over skader.
Det behandlede område kan blive ømt bagefter, ligesom du godt kan opleve andre smerter/ømhed end de sædvanlige. Det gælder uanset hvilken type behandling man modtager, om det er manuelt, øvelser eller træning. Denne ømhed kan vare 1 dags tid. Herefter vil man ofte mærke en lindring. Hvis problemet har været tilstede i lang tid, kan det tage et par behandlinger før man mærker lindring., men meget ofte mærker man lindring hurtigt. Man kan som forvente en lindring efter 4-5 behandlinger. Er dette ikke tilfældet overvejer vi, om vi skal ændre behandlings metoden eller om der er andre tiltag der vil kunne hjælpe dig hurtigere.
Hvad kan jeg selv gøre?
Der er som regel en del du selv kan gøre. I den helt akutte fase, hvor du ikke kan røre dig og bare har rigtig store smerter kan is-behandling lindre. Du skal huske at tage et klæde, f.eks et viskestykke omkring isen. Isen kan være en ispose, det kan være frosne ærter eller gammeldags brun sæbe i en plasticpose – der er mange muligheder, kig i fryseren, – det skal bare være lidt formbart så det følger kurverne.
Du kan også hjælpe dig selv med øvelser. Øvelserne må ikke gøre skarpt ondt og ikke forværre dine ben og arm smerter, hvis du har det. Tal med din behandler om hvad du kan gøre.
Så vidt muligt skal du holde dine almindelige aktiviteter i gang, gå ture og hold bevægelsen i gang. Det kan være en god idé at hvile et kvarters tid en gang eller to om dagen, hvis du oplever det lindrer.
Skal man altid bruge is?
Som retningslinje kan man med fordel bruge is i den akutte fase og varme i den mere kroniske fase. Du får ikke skader af hverken is eller varmebehandling, så du kan altid vurdere om det hjælper og bruge det der lindrer bedst. Hverken is eller varme har en særlig dyb effekt. Det der hjælper bedst på mange skader er faktisk bevægelse – selvfølgelig kun til smertegrænse. Så en god veksling mellem lidt ro og almindelig bevægelse er ofte en god første hjælp ved skader.